Islak Kakaolu Kurabiye

Islak Kakaolu Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

şerbet

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

hamur için

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 bardak un

Islak Kakaolu Bisküvi Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle içeceğimizi hazırlayalım. şekerler. Suyu bir tencereye alıp 10 dakika kaynatalım, kaynadıktan sonra limonu koyup 5 dakika daha kaynatalım, altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kaba alıp elimizle karıştıralım.
  3. Daha sonra malzemeleri tek tek ekleyip yoğurun. Tam kıvamına gelince şekil verip 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  4. Piştikten 2 dakika sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbeti dökelim ve biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi

  • börek tarifi
  • ıslak
  • kakao
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kakaolu crack kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın