ıslak kek

ıslak kek tarifi malzemeleri

sosu için

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası

Harç keki için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu

Bir bardak suyun hacmi = 200 ml.

Islak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp ocağa alın. Bir çırpma teli ile sütün içinde kakaoyu eritin. Ardından ocakta kaynamasını bekleyin. Sallanmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. bir pastadan bir buz yapıcı için; Büyük bir kapta önce yumurtaları kırın ve bir mikser ile karıştırın, ardından toz şekere dökün ve yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırın.
  3. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kuru karışımları eleyin ve sıvı içeren harca ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra limon kabuğunu ilave edip harcı dışarıdan içeriye doğru bir kaşıkla karıştırın.
  4. Bordo kare karışımını yağ ile dökün ve 30-35 dakika 180 derecede pişirin.
  5. Pişmiş kek fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika (ilk sıcaklık yükselene kadar) bekletin ve ardından keki dilimler halinde kesin ve üzerine soğuyan sosu dökün. Sosu hazırlandıktan sonra kek servise hazırdır. Afiyet olsun 🌸 Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir.

resimli ıslak kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Borcumdaki köstebek turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın