ıslak kek

ıslak kek tarifi malzemeleri

kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • eşit derecede doğru
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • İsteğe bağlı limon aroması

sosu için

  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası

Islak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kek için önce yumurta, şeker ve vanilyayı karışım köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra sütü, yağı ve kakaoyu ekleyip unu dikkatli bir şekilde ekleyip kek hamurunu ya kalıba ya da bordoya yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  4. Keki fırından kürdan ile kontrol edin.
  5. Kek pişerken sos malzemelerimizi ister cezvede ister derin bir kapta mikserle koyulaşana kadar (sos koyulaşmadan) çırpıyoruz.
  6. Kekin ilk soğutucusu fırından çıkınca ortalama 3-5 dakika sonra sosu kekin üzerine döküyoruz. (Çatal ile delip sosumuzu bu şekilde dökelim)
  7. En az 2 saat dinlenmeniz gerekiyor, sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Servise hazır 😊 Yapanlara afiyet olsun.

Resimli ıslak kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolata Kaplı Narlı Lokum (Gerekli Değil)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın