ıslak kek

ıslak kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu hazırlamak için:

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Islak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şeker ve yumurtayı en az 5 dakika çırpalım, yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın (daha kabarık olmasını isterseniz bir kabartma tozu daha ekleyebilirsiniz)
  3. Çok akışkan bir bulamaç olacak yağlanmış kare fırına koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Tabii her fırının pişme süresini ve sıcaklığını ayrı ayrı kontrol edelim – keklerim 45 dakikada pişti.
  4. Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım ve tüm sos malzemelerini bir tencerede kaynatalım.
  5. Fırından çıkardığımız kekin üzerine sosumuzu dökerek üzerini tamamlayalım.
  6. Kek sosta sıcak olacak
  7. En az 3 saat dinlendirdikten sonra ıslak kekimiz hazır, deneyenlere afiyet olsun 😋.

Resimli ıslak kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • Tarifler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Şeftali soslu tart kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın