ıslak kek

Islak Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 bardak un
  • 1 büyük kutu kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

200 ml’lik bir bardak ile

Islak kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın, şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Yağ, süt, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın ve un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin, fırını 160 dereceye ayarlayın, kek kalıbına pişirme kağıdı koyun, harcı dökün ve 45 dakika pişirin.
  3. Çıkardığınızda kürdanla küçük delikler açın ve sosu eşit şekilde bardağa dökün.
  4. Ben fındık kırığı ile servis ediyorum, size çok yakışıyor, tercih sizin. Deneyenlere afiyet olsun🌸🙏🏻.

Resimli ıslak kek tarifi

  • börek tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

kabak topları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın