Ispanaklı Biftek ve Yumurta – En Sevdiğim Yemekler

Ispanak ve yumurta yapmak için önce ıspanağı bütün olarak yıkıyoruz.

Yıkanmış ıspanakları serpiyoruz.

4-5 kez suyu değiştirebilecek kadar bol su ile iyice yıkıyoruz.

Yıkanmış ıspanakları süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Ayırdığımız ıspanakları tencereye alıp biraz sıcak su döküp 2-3 dakika pişiriyoruz.

Pişen ıspanakları tekrar süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Biftekleri küçük küpler halinde kesiyoruz.

Bir kez su döküp suyunu süzüp tencereye alıp pişiriyoruz.

Etler güzelleşince doğranmış soğan ve sarımsağı alıp zeytinyağını ekleyip donmaya başlıyoruz.

Soğanlar kavrulunca elimizle suyunu süzdüğümüz ıspanakları ekleyip karıştırıp kavuruyoruz.

Kızaran ıspanakların üzerine karabiber ve pul biberi döküyoruz.

Kişi sayısına göre kaşıkla yer açıp bütün yumurtayı kırıyoruz.

Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar pişirin.

Ispanak, et ve yumurtalar hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın