Ispanaklı börek (doldurulmuş hamur işi)

Ispanaklı Hamur Tarifi Malzemeler

  • 4-5 adet hazır yufka
  • 750 gram ıspanak
  • 1 soğan (büyük)
  • üstüne 1 yumurta sarısı
  • ½ su bardağı zeytinyağı veya bitkisel yağ
  • 150 gram beyaz peynir (lor / tolol da olabilir)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı/sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

Ispanaklı börek (hamur dolması) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ispanağı tamamen temizlenene kadar bol suda yıkayalım, ardından suyunu süzüp ince ince doğrayalım.
  2. Soğanı ince doğrayın, yağda kızartın ve ıspanakların üzerine dökün.
  3. Ispanağı soğanın ateşiyle kavuralım, peynir, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  4. Sosu hazırlamak için ocakta biraz tereyağı eritelim.
  5. İçine sıvı yağ veya zeytinyağı dökün. Un ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
  6. Tezgahta açtığımız yaprağı ortadan ikiye bölelim.
  7. Hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla hamurun yarısına yayalım ve kenarlarını iki parmak genişliğinde içe doğru katlayalım.
  8. Ispanaklı karışımı hamurun yüzeyine yayıp dikkatlice yuvarlayalım.
  9. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasındaki ruloyu kırmadan ve dağılmadan yuvarlayalım. (Aynı işlemi yufkaların yarısına da uygulayalım.)
  10. Kalan sosun üzerine bir yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve hamurun her yerine yayalım.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika üstü ve altı kızarana kadar pişirelim ve çıkardıktan sonra 10-15 dakika dinlendirelim. Kesip tadına servis edelim.

Tadını çıkarmak isteyenlere bol şans.

Resimli Ispanaklı Börek (İçli Börek) Tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • hazır
  • ıspanaklı
  • Serin
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yufka hamuru

sonraki haber:

tava pizza tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın