Kış Ispanaklı Kek Tarifi için önce yumurta ve kek şeker mikserle iyice çırpılır.
Daha sonra rondoda yıkanıp temizlenen ıspanak eklenir. Sırasıyla yağ ve süt eklenir, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip elenir ve el çırpma teli veya spatula ile karıştırılır.
Yağlı kağıt veya sıvı yağ ile yuvarlak kalıba dökülerek 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bu sırada krema hazırlanır. Bu nedenle süt, yumurta, şeker, un ve nişasta bir tencereye alınır, iyice çırpılır ve ocağa alınır. Karışım kaynama noktasına gelene kadar çırpma teli ile devam edilir. Krema kıvamına gelince üzeri kapatılır ve 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır.
Soğuyan pandispanya ortadan ikiye kesilir. Kenarlardan hafifçe kesilir. Ortasına krema ve damla çikolata sürülür, diğer bir parçanın üzerine kapatılır ve her tarafı krem şanti ile hafifçe kaplanır.
Kenarlarına kalan ıspanakları serpin.
Ispanaklı Kış Pastası hazır.
Ben daha önce yaptığım iki adet çam kozalağı keki kullandım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Birkaç saat soğutun ve servis yapın.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]