ıspanaklı gül turtası

Ispanaklı Gül Turtası Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

hamur için

  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta

iç harç için

  • Yarım kilo ıspanak
  • Lor peyniri veya Tulum peyniri (Ben Tulum kullandım)
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

yukarı;

  • Yarım bardak soda
Ispanaklı gül böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle soğan ve ıspanak yıkanıp bir tavada 4-5 dakika kavrulur, ardından ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  2. Bu arada ayran, sıvı yağ ve yumurta bir kapta karıştırılarak hazırlanır.
  3. Hamuru önce 2’ye sonra 4’e üçgen şeklinde olmak üzere 4 parçaya kesin.
  4. Soğuyan harca peynir ilave edilerek harç hazırlanır.
  5. Hamurdan bir parça alıp yoğurtlu sosu kaşıkla dökün ve fırça ile eşit şekilde yayın. Üzerine iç harç serilip dağıtıldıktan sonra büyük bir kısmından kıvrılarak uçlara doğru uzun bir rulo yapılır.
  6. İnce ucundan içe doğru kıvrılarak gül şeklini alan böreğin diğer ucu yoğurt harcına batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  7. Bu şekilde 1 tepsiye 16 adet 4 katlı gül böreği çıkardım.
  8. Kalan yoğurtlu iç harcımıza son sodamızı ekleyip karıştırıyoruz ve böreğimizin üzerine döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat (ben fanla pişirdim) kontrollü bir şekilde ters çevirerek pişirelim. Deneyen herkese bol şans🌺

Fotoğraflı gül tarifi ile ıspanaklı turta

“Ispanaklı Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın