Ispanaklı Mantarlı Tavuk Bonfile

Mantarlı Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk bonfile
  • 8-10 mantar
  • 200 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peyniri
Ispanaklı mantarlı tavuk bonfile tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bonfile enine iki parçaya bölünür ve çukurlar çıkarılır. Tavuğu zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla marine edip buzdolabında iki saat bekletin.
  2. Yumuşatılmış tavuk, sıcak yağ ile kapatılır ve bir fırın kabına yerleştirilir. Aynı tavaya ince doğranmış mantarları ekleyin.
  3. Ispanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyin ve beşamelden daha sıvı olana kadar pişirin.
  4. Tavukların üzerine dökün ve kaşar peynirini ekleyin. 180 derecede kaşar eriyene ve rengi dönene kadar pişirin. Afiyet olsun 😋❤

Resimli Ispanaklı Mantarlı Tavuk Bonfile Tarifi

Ispanaklı Mantarlı Tavuk Bonfile yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın