Ispanaklı Pide Tarifi için,
Sıvılar, maya, şeker ve tuz derin bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
3-4 dk. Bekleyip unu azar azar ekleyin.
Kulağın kıvamının aksine yumuşak ekmek mevcuttur.
Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde 1/2 saat bekletin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılıp tezgaha hafif un serpilir ve bir iğne ile uzunlamasına yuvarlanır.
Ispanak ince doğranmış.
Üzerine sıcak su dökülür ve yumuşaması beklenir.
Peynire tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.
İç malzemeye yerleştirilerek kenarları ellerimizle kapatılır.
Yumurta sarısı ile yıkayın ve önceden ısıtılmış 150-170 °C sıcaklıkta 25-30 dakika pişmeye yetecek kadar pişirin.
Fırından çıkardığımız pidelerin üzerine mavi bulaşır.
Ispanaklı Pide hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]