Ispanaklı Süt Burger (Yeterince Yiyemiyorsunuz)

Ispanak yapraklarının saplarını ve kalın damarlarını keselim.

Yaprakları yıkayıp süzelim ve havluyla suyunu tamamen çıkaralım.

Sütü biraz ısıtalım (kaynamasına izin vermeyin)

Dar ve uzun bir kaba ıspanak yapraklarını alıp üzerine sıcak sütü dökelim ve blenderdan geçirelim.

Sebzeleri tamamen ezilip püre haline gelene kadar karıştıralım. Ispanak püresini süzüp posayı atalım.

Başka bir karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı koyun ve iyice karıştırın. O halde ıspanak püresini sütle birlikte dökelim ve çırpalım, unu ekleyip en son unu pişirelim ve en son güzelce çırpalım.

Ekmekten biraz daha hızlı olacak ekmek. Hiç artığı kalmayan yeşil hamurları ayıralım. Tavayı iyice ısıtalım, tavayı ilk kez yağlayalım, ardından hamuru koyup yuvarlak parçalar halinde tavaya dökelim.

Küçük krepleri her tarafı altın rengi olana kadar pişirelim. İlk kapattığımız tavayı yağlayıp pankek pişirmeye gerek yok.

Tüm ıspanaklı pankekler piştikten sonra ölmemeleri için bir bezin üzerine alıp soğumasını bekleyelim.

Krepleri soğumaya bırakın, muhallebiyi hazırlayalım. Kreması için önce yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı bir çırpma teli ile karıştırma kabına alın.

Ardından bir çırpma teli ile sütü ekleyin, en son çırpılmış unu ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpmaya devam edin.

Tıraş köpüğü olan kremanın üzerini kapatıp hızlıca soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Yaklaşık 30 dk. Buzdolabında soğuyan kremayı sıkma torbasına koyalım.

Ispanaklı pankeklerin yarısını alt, yarısını üst kat olarak ayıralım.

Tabanı oluşturan pankeklerin üzerine kremayı sıkalım.

Biraz gözleme ekleyelim. Hazır olan sütlü hamburgerlerin hepsini bir tepsiye alıp buzdolabına koyup soğumaya bırakalım ve dilediğiniz gibi servis edelim.

Bunu yapmanın bazı yollarından bahsetmek istiyorum.

1. Hamura eklenen ıspanak miktarı az ise ıspanak miktarını artırabilirsiniz.

2. Ispanak kokusu yaygınsa iki paket vanilya kullanabilirsiniz.

3. Krema için yoğurt yerine süt kreması kullanabilirsiniz.Yoğurdun tadı kremaya yansımaz.

4. Krema için toz şeker, çözünmesi zor olduğu için kullanılmaz. Şeker yerine bal kullanabilirsiniz.

5. Hamur ve kremada kullanılan şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Bu boyuttan 10 tane hamburger aldım içi ve dışı doluydu.

Ispanak yemeyen, ıspanağı sevdiğini bile fark etmeyen çocuklar ve yetişkinler için ıspanaklı sütlü burgerlerimiz servise hazır, yemeye hazırdan daha sağlıklı. Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın