Merhaba,
Ispanaklı Börek Tarifi için su, süt, un ve tuz ile mısır koçanına benzer bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru dinlenmeye bırakın ve malzemeleri hazırlayın. Ispanağı, soğanı kavuruyoruz, bir kaseye kırmızı biber, karabiber, tuz ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Bu karışımın içine çok az kaşar koyuyoruz daha sonra hazırladığımız hamuru 8 parçaya bölüyoruz alttan 4 parça üstten 4 parça hazırlamaya başlıyoruz.
Oda sıcaklığında erittiğimiz margarini teker teker açtığımız hamurların arasına açıp yayıyoruz. 8 bezeyi bu şekilde yaydığımızda ilk 4 hamurun ortasına margarin koyup üst üste koyup tekrar açıyoruz.
Tepsinin dibine bu hamuru koyuyoruz, hazırlanan harcı koyuyoruz, aynı şekilde 4 parça daha yapıp üzerini kapatıyoruz.
Yumurtaları koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ev yapımı ıspanaklı börek servise hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]