Masterchef Anlatımlı İstanbul Karnıyarik Tarifi için patlıcanın kabuklarını soyup içini 1 adet derinleştirelim.
Daha sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin, süzün ve iyice kurulayın.
Gerekli tüm malzemeleri küçük küpler halinde kesin.
Tencereye yağı alıp ısıtalım daha sonra tencerenin dibine soğan, biber, domates ve sarımsağı koyup patlıcanları oraya koyup tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin dibine çok kısık olacak şekilde koyalım ve yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
Domatesler suyunu saldığında patlıcanlar yumuşayacaktır (gerekirse patlıcanı bir veya iki kez çevirebilirsiniz, ancak domates çamuruyla karıştırmamaya dikkat edin).
Yumuşayan patlıcanın ortasını çatalla açıp içine biraz pekmez koyalım. Patlıcanın ortasındaki tencereye domates salçasını dikkatlice dolduralım.
Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
Tabağa şeker eklemek istiyorsanız, pekmez yerine önce soğanlı karışıma şeker eklemelisiniz.
Masterchef Anlatımlı İstanbul Karnıyarık versiyonu hizmete hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]