10 dak.
Hazırlama Süresi
İstavrit tava tarifi diğer birçok balık tarifi gibi çok kolay bir tarif. Hele bir de balığınızın temizleme işini balıkçınıza yaptırdığınız taktirde dakikalar içinde istavrit tava hazır olur.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 350 – 400 gram istavrit
- 2 çorba kaşığı dolusu un
- 1 çorba kaşığı dolusu mısır unu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
İstavrit Tava Tarifi
1. İstavriti ayıklayın ve yıkayın.
2. Ardından bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
3. Mısır unu, un ve tuzu karıştırın genişçe bir kapta karıştırın.
4. İstavritleri hazırladığınız un ve tuz karışımına bulayın ve arkalı önlü her taraflarına iyice yedirin.
5. Yapışmaz tavaya zeytinyağının zeytinyağını dökün ve yağı ısıtın.
6. Balıkların kuyrukları tavanın ortasına gelecek şekilde ve karınları da hepsi aynı yöne bakacak şekilde tavaya dizin.
7. Balıkları 3-4 dakika pişirin.
8. Balıkların diğer taraflarını pişirmek için maşa yardımıyla balıkları çevirin.
9. Çevirdiğiniz balıkları da 3 – 4 dakika pişirin.
Bol yeşil salata eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Balıkları pişirirken maşa ile çevirmek yerine bir kapak yardımıyla da çevirebilirsiniz. Bunun için tavanın içine oturabilecek genişlikte tavanın kendi kapağından daha küçük ve düz bir kapağa ihtiyacınız olacak. Kapağın şeklinin düz olması balıkların yüzeyine tam temas edip kolayca çevirebilmeniz için önemli. Belirlediğiniz uygun kapağı balıkların üzerine oturtun. Tavayı ters çevirip, balıkları kapağa aktarın ve ardından kapaktan balıkların pişmeyen tarafı altta kalacak şekilde balıkları tavaya kaydırın. Yalnız balıkları çevirme sırasında tavadaki yağ dökülüp etrafa saçılabilir. Bunu önlemek için kapak balıkların üstünde ve tavayı yarım çevirmişken önce tavadaki yağı bir kaba akıtın. Daha sonra balıkları kapağa tamamen çevirin. Ardından boşalan tavayı ocağa koyun ve yağı tekrar tavaya dökün. Ve sonra kapaktaki balıkları tavaya kaydırarak aktarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]