İstiridye Mantarından Lezzetli Turşu Yapımı

Her yemekte pişirdiğimiz ve içine her şeyi koyduğumuz mantarları duydunuz mu?

İstiridye mantarları gruplandırılmıştır. Sonunda güçlü kökleri vardır. Yıkayıp zarar vermeden yıkayıp süzüyoruz. Tuzlu suyu kaynatıp limonu sıkıyoruz, kabuğunu suyun içinde bırakıyoruz. Mantarları ekleyin ve üç dakika pişirin. Çıkarıp soğuması için soğuk suya koyuyoruz. Elimizle hafifçe sıkarak kenara alıyoruz.

Bir cam kavanozun dibine birkaç diş sarımsağı kesip koyuyoruz. Ortasına sarımsağı koyun ve mantarları kavanoza koyun. Kavanozun içine bir çay kaşığı sirke dökün. İçme suyunu mantarların tepesine ulaşana kadar koyuyoruz.

Mantarları çıkarmadan tekrar tencereye suyu döküyoruz. Tuz, şeker, limon tuzu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ayrıca kavanoza döküyoruz. Dilerseniz maydanoz ekleyip kapağını kapatın. Bir gün ısıda tutup buzdolabına kaldırıyoruz. On gün içinde yemeye hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın