İstiridye Mantarlı Pirinç – En Sevdiğim Yemekler

Herkese merhaba uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım. Gerçekten tarifler yazmam gerektiğini fark ettim. Lezzetli ve besleyici bir pilav oldu umarım beğenirsiniz.

Önce mantarları yıkayıp süzelim sonra istediğimiz şekilde doğrayalım.

Tencereyi ocaktan alıp altını açalım. Mantarları da ekleyip bir su bardağı su ilave edelim, ardından kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirelim.

Suyu azsa biraz daha ekleyebilirsiniz ama izleyip dökmek daha iyidir çünkü mantarların suyunu salacaktır. Mantarlar yumuşayınca altını kapatın.

Pirinci süzgeçte yıkayıp güzelce süzdükten sonra tereyağ ve sıvı yağ ile bir tencerede haşlayalım.

Damak zevkine göre tuz ve haşlanmış mantarları ekleyip biraz kavuruyoruz.

Son olarak üzerine sıcak su dökün ve ağzı kapatın. İlk aşamada önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

Not: Suyunu kullandığınız pirincin cinsine göre ayarlamanızı tavsiye ederim.

Suyunu çeken pirinci ıslatmak için kenara alıyoruz. Pişmiş pilav servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın