İstiridye şekeri tarifi malzemeleri
şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- çeyrek limon suyu
hamur için
- 250 gram tereyağı (1 paket tereyağ)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 3-4 yemek kaşığı tahin
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
İstiridye şekeri tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tatlı içeceğimizi hazırlayalım. Şekeri ve suyu uygun bir kaba alıp ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Şurup kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kaynatalım, ardından limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Uygun karıştırma kabına tereyağı, yumurta, tahin, irmik ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, sonra elimizle hafifçe bastırarak yassı bir şekil elde edelim.
- Çay bardağının kenarıyla çizelim, kenarını daraltalım ve istiridye şeklini verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen tatlıların ilk ısısı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbeti dökelim.
- Üzerini bir tepsi ile kapatıp 2-3 saat şerbeti çekmesini sağlayalım. Dinlenip şerbetini güzelce salan tatlılarımız servise hazır, afiyet olsun.
İstiridye tatlısı tarifi
İstiridye Tatlısı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]