istiridye şekeri

İstiridye şekeri tarifi malzemeleri

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • çeyrek limon suyu

hamur için

  • 250 gram tereyağı (1 paket tereyağ)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un
İstiridye şekeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tatlı içeceğimizi hazırlayalım. Şekeri ve suyu uygun bir kaba alıp ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  2. Şurup kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kaynatalım, ardından limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Uygun karıştırma kabına tereyağı, yumurta, tahin, irmik ve cevizleri ekleyip karıştırın.
  4. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, sonra elimizle hafifçe bastırarak yassı bir şekil elde edelim.
  6. Çay bardağının kenarıyla çizelim, kenarını daraltalım ve istiridye şeklini verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  7. Pişen tatlıların ilk ısısı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbeti dökelim.
  8. Üzerini bir tepsi ile kapatıp 2-3 saat şerbeti çekmesini sağlayalım. Dinlenip şerbetini güzelce salan tatlılarımız servise hazır, afiyet olsun.

İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye Tatlısı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın