Izgara brokoli ve patates püresi ile tavuk güveç

Izgara brokoli ve patates püresi ile tavuk güveç için malzemeler

püre

  • 10 büyük patates
  • 1 tabak brokoli (yaklaşık 250 gram)
  • Yarım su bardağı çedar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

iç harç için

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 300 gram sıvı krema
  • 2 diş sarımsak
  • 4 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

yukarı;

  • Yarım su bardağı çedar peyniri
Izgara brokoli ve patates püresi ile tavuklu güveç nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patatesleri ve brokoliyi kaynayana kadar tencereye koyalım.
  2. Üzerine kaynar su dökün, bir çay kaşığı tuz ekleyin ve kaynatın.
  3. Kaynayınca jülyen içindeki tavuk ve soğanları ince ince dilimleyip ayrı tabaklara alıp kenara alalım.
  4. Şimdi tavaya sıvı yağı alıp tavukları, baharatları ve sarımsağı koyup suyunu çekene kadar 5 dakika kavuralım.
  5. Suyunu süzdükten sonra soğanları ekleyin ve soğanlar ölene kadar karıştırın.
  6. Tuzunu da ekleyelim.
  7. Daha sonra kremayı dökelim ve ocağı kapatarak 5 dakika daha pişirelim.
  8. Haşlanmış patatesleri ve brokoliyi bir süzgeçten geçirelim ve ısısı geçtikten sonra kaşar peynirini ilave edip öğütün ve biraz tuz ilave edelim.
  9. Tuza bakın ve sallayın, ardından pürenin yarısını bir tepsiye dökün ve bir kaşıkla düzeltin.
  10. Üzerine tavuk harcı dökelim, kalan püreli harcı üzerine dondurma kepçesi ile koyalım.
  11. Elinizle veya uygun başka bir aletle yuvarlak toplar yapabilirsiniz.
  12. Üzerine kaşar peyniri serpelim ve 185 derecelik fırında pişirelim, çedarın rengi dönene kadar pişirmeniz yeterli, yaklaşık 15 dakika sürüyor. Afiyet olsun.

Izgara Brokoli ve Patates Püresi ile Tavuk Güveç Tarifi Resimli

Izgara brokoli ve patates püreli tavuk güveç ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın