Fırında sebzeli nar kızarmış tavuk tarifi malzemeleri
- 4 tavuk budu
- 500 gr tavuk bonfile
- 4 büyük yeşil biber
- 2 tatlı biber
Mevsim için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 çay kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kara biber
- ½ çay kaşığı köri (isterseniz 1 çay kaşığı ekleyebilirsiniz)
- 1.5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı barbekü baharatı (isteğe bağlı)
Izgara sebzeli narlı kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak butları ocakta ütüliyoruz. Bunu her zaman derili tavuk için yaparım. Daha sonra tüm tavukları yıkayalım. Göğüsleri istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
- Ardından sosun yapımına geçiyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve içine tüm tavukları koyun ve hepsini sosla karıştırın.
- Vaktiniz varsa 4-5 saat buzdolabına koyuyoruz, yoksa bir saat buzdolabına koyuyoruz. Ayrıca bir gece önceden hazırlayıp bir kenarda bekletebilirsiniz.
- Patatesleri elma dilimleri ve biber şeklinde büyük boy doğrayın. Büyük bir fırın tepsisine beklediğimiz tavuğu ve doğradığımız sebzeleri koyuyoruz.
- . 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Nar ve sebzeli ızgara tavuk tarifi
Narlı Sebzeli Kızarmış Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]