Izgara sebzeli narlı kızarmış tavuk

Fırında sebzeli nar kızarmış tavuk tarifi malzemeleri

  • 4 tavuk budu
  • 500 gr tavuk bonfile
  • 4 büyük yeşil biber
  • 2 tatlı biber

Mevsim için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 çay kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • ½ çay kaşığı köri (isterseniz 1 çay kaşığı ekleyebilirsiniz)
  • 1.5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı barbekü baharatı (isteğe bağlı)
Izgara sebzeli narlı kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak butları ocakta ütüliyoruz. Bunu her zaman derili tavuk için yaparım. Daha sonra tüm tavukları yıkayalım. Göğüsleri istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
  2. Ardından sosun yapımına geçiyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve içine tüm tavukları koyun ve hepsini sosla karıştırın.
  3. Vaktiniz varsa 4-5 saat buzdolabına koyuyoruz, yoksa bir saat buzdolabına koyuyoruz. Ayrıca bir gece önceden hazırlayıp bir kenarda bekletebilirsiniz.
  4. Patatesleri elma dilimleri ve biber şeklinde büyük boy doğrayın. Büyük bir fırın tepsisine beklediğimiz tavuğu ve doğradığımız sebzeleri koyuyoruz.
  5. . 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun🤎.

Nar ve sebzeli ızgara tavuk tarifi

Narlı Sebzeli Kızarmış Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın