Izgara tavuk kanatları

ızgara tavuk kanat tarifi malzemeleri

  • 1 kilo tavuk kanat (dilerseniz iri kıyılmış göğüs eti de ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Cajun baharatı (varsa tavuk baharatı)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • biber tozu kırmızı köri tozu
  • 3-4 diş sarımsak

Izgara tavuk kanat tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Bol acılı ve harika mangal tadıyla tavuk kanat tarifi 👌

  1. Öncelikle tavukları kapaklı bir kaba alalım.
  2. Ezilmiş sarımsak, salça, yağ, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. En az 4-5 saat veya bir gece önceden yapıp marinesi ile birlikte buzdolabında bekletelim.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Barbekü tadında tavuk kanat tarifi

  • tatlı tarifi
  • kanat
  • mangal
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • aromalı
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Benim işim köfte sever

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın