Izgara tavuk ve sebzeler

Fırında sebzeli tavuk tarifi için malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü veya kemiksiz tavuk eti
  • 2 patates boy orte
  • 2 havuç
  • 2 yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak

Sosu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Izgara tavuk ve sebze tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Sarımsakları küçük küpler halinde, diğer malzemeleri de küp şeklinde doğrayıp tepsiye dizin.
  2. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
  3. Tavuk ve sebzelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  4. Yağlanmış bir fırın tepsisini yağla kaplayın ve aşağı doğru bastırın.
  5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  6. Pişirme kağıdını dikkatlice çıkarın ve üstü açık olarak 15 dakika daha altın rengi olana kadar pişirin. Deneyecek olana afiyet olsun 🥰.

Resimlerle ızgara tavuk ve sebze tarifi

  • börek tarifi
  • Fırının içinde
  • kek tarifleri
  • sebzeler
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Lezzetli kahvaltı sosu (kış)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın