İzmir’de Köfte

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 1 kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 patates
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • 1 su bardağı su

İzmir köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıyılmış eti büyük bir kaseye koyun.
  2. Üzerine bir robotta soğan, sarımsak ve ekmek ekleyin. 10 dakika yoğurun.
  3. Köfteleri parmak şeklinde hazırlayın.
  4. Patatesleri elma dilimleri halinde kesin.
  5. Biberi iri parçalar halinde kesin.
  6. Fırın tepsisine bir köfte ve patates koyun.
  7. Üzerine biber ekleyin.
  8. Üzerine halka halka doğradığınız domatesleri koyun.
  9. Bir kaseye salça, tuz, baharatlar ve zeytinyağını koyun, bir bardak su ekleyin ve iyice karıştırın.
  10. Daha sonra bu karışımı köftelerin üzerine dökün. 200 derecelik fırında 45 dakika, üzerini streçle kapatarak pişirin.
  11. Üzerini açıp 20 dakika pişirin. Sebzeler kahverengileştiğinde yemek hazırdır.. Afiyet olsun.

İzmir’de fotoğraflı köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • izmir
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Harika oturma kızartması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın