Japon elma reçeli


Japon elma reçeli tarifi malzemeleri

  • 1 kg Elma
  • 1 kg toz şeker (5 su bardağına denk)
  • 3-4 karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Küçük bir parça limon tuzu

Japon elma reçeli tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle elmanın dibindeki çöpü temizleyip bıçakla keselim.
  2. Elmanın saplarını kesmeyelim çünkü sapları ile yapacağız.
  3. Elmalarımızı yıkayalım ve suyunu süzelim.
  4. 5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve iyice karıştırın ve 2-3 dakika ateşte bırakın, ardından elmaları tepsiye koyun ve birkaç dakika daha kaynatın ve ardından ısıyı kapatın.
  5. Bu şekilde 1 saat daha olacak, bekleyip tekrar kaynatmaya başlayalım.
  6. Limon tuzu, limon suyu, tereyağı (tereyağı reçeli daha parlak yapar), karanfilleri atalım ve ara ara köpüğü koyulaşana kadar kaynatalım.
  7. Kıvamı aldıktan sonra kavanozları doldurup ağızlarını kapatalım, yapacaklara afiyet olsun.

Japon elma reçeli tarifi

  • tatlı tarifi
  • Bir elma
  • Japonya
  • kek tarifleri
  • reçel
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında Kabak Dolması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın