Makarna ve pilav ile servis edilen lezzetli et ve sebzeler yapıyoruz.
Önce biftekleri jülyen haline getiriyoruz ve bir kez sulayıp iyice süzüyoruz.
Döktüğümüz biftekleri ağzı kapalı bir tencereye alıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyu bitene kadar pişiriyoruz.
Su kaynayınca biraz sıvı yağ ekleyip 1-2 dakika pişirin. yürüyoruz
Ay şeklinde soğan serpin
Karabiber ve kapya biberi serpin
Bir tavaya zeytinyağını alıp soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Bütün doğranmış sarımsakları ekliyoruz
Sarımsakları küçük seviyorsak büyükse ortadan ikiye kesiyoruz.
Doğranmış dolmalık biber ve yeşil biberi soğan ve sarımsağın üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
Sebzeler yumuşayınca eti ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. sebzelerle kavuruyoruz
Baharatları ekleyip servis ediyoruz.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]