kabarık güvercin turtası


Komru Kabarık Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet maya tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 buçuk su bardağı un

iç malzeme için

  • Çedar peyniri veya beyaz peynir

dışarıda

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı susam

Kabarık komru böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Süt, su, tuz, şeker ve yağı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Unu azar azar ekleyin, maya tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakın.
  2. Ekşi hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük bir tatlı yapın ve servis tabağı büyüklüğünde yayın, bir ucunda birer yemek kaşığı peynir bırakarak iki tarafını kapatıp sigara gibi gevşekçe sarın.
  3. Pekmezi suyla karıştırıp kenara alın.
  4. Yuvarlanan böreği pekmezli ve ardından susamlı suya batırıp dizini tepsiyle örtün ve 10 dakika ılık bir yerde bekletin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar yufkaları güzelce pişirin.

Resimli kumru narin börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • güvercin
  • kek tarifleri
  • narin
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pasta süreci pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın