Kabarık hamur işleri

İnce hamur tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta (bir sarısı)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • un mümkün

Yumuşacık poğaça tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp en son unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamurlardan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve tepsiye dizin.
  3. Tepside 20 dakika daha mayalandırın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 25 dakika pişmesi için mükemmel oluyor.Üzeri kızarınca fırından alın.

Böreklerimiz hazır. Deneyenlere ve deneyecek olanlara afiyet olsun.

Resimli ince börek tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • narin
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Gizli soslu, el aromalı lezzetli börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın