Kabarık katmer hamur işleri


Kabarık katmer pasta tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • Ve

aralarında sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

üzerine

  • yumurtanın Sarısı

Katmer kabarık pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mayayı, şekeri, ılık sütü ve yağı bir karıştırma kabına alıp karıştıralım, yavaş yavaş un ve muzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. İyice yoğuralım.
  3. Bir saat mayalanmaya bırakın.
  4. Ayrıca 50 derecelik fırında yarım saat demleyebilirsiniz.
  5. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  6. Bölünmüş hamurumuzu alıp tepsi büyüklüğünde açalım.
  7. üzerine tereyağı sürüyorum.
  8. Üzerine diğer hamuru koyup aralarına tereyağı sürün. Hepsine aynı işlemi yapalım.
  9. Son hamurumuzu da geniş açalım.
  10. 16 eşit parçaya kesin.
  11. Rulo yapıp fırın tepsisine dizin.
  12. Yarım saat maya tepsisinde bekletin.
  13. Üzerine sarısı sürün ve 190-200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin, afiyet olsun.

Resimli ince katmer pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • cips
  • kek tarifleri
  • narin
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

spiral pasta tepsisi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın