Kabarık Börek Tarifi (Lucma) için Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 anlık sanal paket
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4.5-5 su bardağı un
kızartma için
- Sebze yağı
Kabarık puf böreği tarifi (lokma) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir kapta ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı karıştıralım ve maya yükselene kadar 5 dakika bekleyelim.
- Daha sonra tuz, yağ, un ekleyin ve yoğurun. Çok sert bir hamur yoğurmayalım hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar kabarık olur.
- Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda en az 50 dakika mayalanmaya bırakın.
- Yağı tavaya alın ve kızdırın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle rastgele açıyoruz (elimize yapışmaması için ara ara yağlayabiliriz)
- Kızgın yağda iki tarafını da kızartalım kekimiz hazır
Resimlerle kabarık puf böreği tarifi (lokma)
Puff Puff Kabaran Pisi (Lokma) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]