kabarık puf böreği (lokma)

Kabarık Börek Tarifi (Lucma) için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4.5-5 su bardağı un

kızartma için

  • Sebze yağı
Kabarık puf böreği tarifi (lokma) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir kapta ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı karıştıralım ve maya yükselene kadar 5 dakika bekleyelim.
  2. Daha sonra tuz, yağ, un ekleyin ve yoğurun. Çok sert bir hamur yoğurmayalım hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar kabarık olur. 😃
  3. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda en az 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Yağı tavaya alın ve kızdırın.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle rastgele açıyoruz (elimize yapışmaması için ara ara yağlayabiliriz)
  6. Kızgın yağda iki tarafını da kızartalım kekimiz hazır 👍

Resimlerle kabarık puf böreği tarifi (lokma)

Puff Puff Kabaran Pisi (Lokma) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın