Kabartma Tozu ve Sirke – Favori Tariflerim

Sirkeli Unlu Börek Tarifi için,

Soğanımızı güzelce doğrayalım ve biraz sıvı yağ döktüğümüz tavaya alıp orta ateşte biraz kavuralım.

Dolap patatesleri ve ekleyin.

Biber ve sığır eti, tuz ve nane ekleyin ve her şeyi beş dakika pişirin. hadi kurulayalım.

sos hakkında

Kaseye yağ, sirke ve unu ekleyin ve iyice karıştırın.

Bir parça hamuru tezgaha alalım.

Sosu bir fırça yardımıyla hamurun üzerine yayın.

2. İlk yufkanın üzerine yufkayı koyup tekrar sosu yayalım.

Hamurumuzu bıçak yardımıyla 12 eşit parçaya bölelim.

Yufkaların sonuna 2 yemek kaşığı iç harcı koyalım.

Yufkamızı sigaraya sardığımız gibi saralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

Hamur bitene kadar devam edelim.

Yumurta sarısını koydum.

Üzerine haşhaş ve susam serpip buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

150 ile 170°C arası bir sıcaklıkta üzerleri altın rengi olana kadar pişirelim.

35-40 dk. bu yeterli.

Sirkeli Unlu Börek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın