Kaburga ve kekik patates yemeği

Kaburga ve kekikli patates yemeği tarifi için malzemeler

  • 300 gram kuzu kaburga
  • 5 Patates Boy Orte
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
  • 2-3 kalem kuru sivri biber de olur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 dolu çay kaşığı kekik

Kaburga ve kekikli patates yemeği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyalım, erirken kaburgaları içine atalım.
  2. Ara sıra karıştırarak orta ateşte birkaç dakika kızartın.
  3. Üzerine 5 su bardağı kaynar su koyup kapağını kapatalım ve 45 dakika etler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Patatesleri soyun, doğrayın, yıkayın ve bir kevgir içine atın.
  5. Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ocağı kapatalım.
  6. Soğanı doğrayıp ekleyin. Kavrulup yumuşayınca salçayı ekleyip birkaç kez karıştırın.
  7. Üzerine patatesleri ekleyip biraz kızartalım.
  8. Haşlanmış eti su ile birlikte yemeğinize ilave edip karıştıralım.
  9. Tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
  10. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  11. Kekik ekleyelim. Üzerini kapatalım, nefis yemeğimiz hazır.

Resimli patates kaburga ve kekik yemeği tarifi

  • börek tarifi
  • nervürlü,
  • kekik ile
  • kek tarifleri
  • Patates
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Tavukla pişirilmiş lezzetli pilav

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın