kadayıf dolması

İçli Kadife Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 1 çay kaşığı ceviz
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

şerbet

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
Kadif dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Erzurum’un vazgeçilmez tatlılarından biri olan kadayıf dolması, Erzurumlu olarak severek tükettiğimiz bir tatlıdır. Bence o tatlıların kralı. Gelelim tarifimize.

  1. Kadayıfın tazeliği çok önemlidir. Kuru ve bayat kadayıfın dolmasını yapmak zor olurdu.
  2. Öncelikle içeceğimizi hazırlayalım.
  3. Kaynattıktan sonra 20 dakika daha kaynatın. Çok saf bir içecek olmazdı.
  4. Şimdi iç harcımızı hazırlayalım; Pod teller ile açılır ve cevizler içine sarılır.
  5. Yumurta daldırılarak oluşturulur ve sürekli karıştırılarak kızgın yağda kızartılır.
  6. Kağıt havlu üzerine alın.
  7. 5 dakika sonra soğuk şurubu dökün. Afiyet olsun.

Resimlerle doldurulmuş Kdaif tarifi

Doldurulmuş Kadayıf’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın