İçli Kadife Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram taze kadayıf
- 1 çay kaşığı ceviz
- 3 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
şerbet
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Kadif dolması tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Erzurum’un vazgeçilmez tatlılarından biri olan kadayıf dolması, Erzurumlu olarak severek tükettiğimiz bir tatlıdır. Bence o tatlıların kralı. Gelelim tarifimize.
- Kadayıfın tazeliği çok önemlidir. Kuru ve bayat kadayıfın dolmasını yapmak zor olurdu.
- Öncelikle içeceğimizi hazırlayalım.
- Kaynattıktan sonra 20 dakika daha kaynatın. Çok saf bir içecek olmazdı.
- Şimdi iç harcımızı hazırlayalım; Pod teller ile açılır ve cevizler içine sarılır.
- Yumurta daldırılarak oluşturulur ve sürekli karıştırılarak kızgın yağda kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine alın.
- 5 dakika sonra soğuk şurubu dökün. Afiyet olsun.
Resimlerle doldurulmuş Kdaif tarifi
Doldurulmuş Kadayıf’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]