Kadayıf Kasesi tarifimize önce kremayı pişirerek başlayalım.
Süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyin.
Margarin eriyene kadar çırpma teli ile çırpın.
Üzerini streç film ile kapatalım. Sakin olalım.
O halde ıslak kadayıfımızı elimizle parçalayalım, margarini eritelim, kadayıfın üzerine dökelim ve karıştıralım.
Kadayıfları alıp muffin kalıplarına veya ısıya dayanıklı kaplara koyalım. Karton bardakların ölçüsünü kesip kalan kadayıfları içlerine koydum.
Ortasına bir bardak çay ile koyup kase şeklini verelim.
Aynısını yapmamız veya değiştirmemiz gerekiyor.
180°C önceden ısıtılmış fırında rengi hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuyunca filizleri dikkatlice çıkarın.
Soğuyan kremayı sıkma torbasına alıp aralarına istediğimiz kadar sıkalım.
Üzerine damla çikolata serptim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]