Kadayıf Pereka ve Muhallebi – En Sevdiğim Yemekler

Herkese merhaba. Size tatlı yapmanın basit ve lezzetli bir yolunu vermek istiyorum.

Kadayıf Rulo ve Muhallebi

Öncelikle bir tavada tereyağını eritelim.

Ardından şekeri ekleyin. (Şeker çok uzun süre bekletilmemeli, rengi kahverengiye dönebilir.)

Muhallebiyi ekleyip karıştırın. Ocaktan alalım.

Daha sonra iyi sarabilmeniz için büyük bir tepsiye koymanız önemlidir.

Onun kreması için. Ben hazır kullandım ama siz kendi puding tarifinizi de kullanabilirsiniz.

Tencereye 3 buçuk su bardağı sütü dökün. Üzerine pudingi dökelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.

Tepsiye konulan kadayıfın üzerine özenle dağıtılır (Üstüne dökmeyin, kaşıkla eşit olarak dağıtılmalıdır.)

Oda sıcaklığına geldiğinde üzeri kapatılarak buzdolabında saklanmalıdır. (Normal süre yaklaşık 4-5 saattir ancak ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur.)

Tuzumuzu buzdolabından çıkaralım. 6 eşit parçaya bölün.

Aralarına dövülmüş ceviz serpin. Tek tek kapatalım.

Daha sonra kalan kadayıf ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans. ✋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın