Kadayıf Sütlü Muhallebi – Tatlılarım

Süt ve kadayıf tuzu yapmak için önce tuz kadayıfını hazırlıyoruz.

Yeni kadayıfımızı fırına veriyoruz ve değişene kadar pişiriyoruz.

Kara kadayıfımızı ellerimizle kırıyoruz

Sıcak toz şekeri ekleyin ve karıştırın.

dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın

Kadayıf yanmışsa tavaya alıp yakıyoruz, sıcak kadayıfın üzerine şeker döküp karıştırıyoruz.

Dövülmüş cevizleri ekleyip tekrar karıştırın.

Soğuması için bir kenarda bekletin

2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı şekeri bir tencereye koyun ve kuru malzemeleri karıştırın.

Karıştırmaya devam edin, sütü dökün ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

Ocaktan alıp ara ara karıştırarak kurumaya bırakın.

Kadayıf karışımını servis edeceğimiz tabaklara koyuyoruz.

Soğumak üzere olan muhallebinin üzerine bir kutu kremayı ekleyip mikserle bir dakika kadar çalkalıyoruz.

Hazırladığımız muhallebiyi bir kaseye alıp kadayıfların üzerine döküyoruz.

Kaselere böldüğümüz muhallebinin üzerine kadayıf karışımını döküyoruz.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklıyoruz.

4-5 saat sonra soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Kadayıf sütlaç hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın