Kadife Kek

Kadife kek tarifi malzemeleri

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Yeteri kadar un (2-2,5 su bardağı)

krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 60 gr beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) paket krem ​​şanti

Kadife kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak yoğurdu elde etmek için 1 su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı sirke ekleyip 10-15 dakika bekleyin. Ardından yumurta ve şekeri iyice çırpın ve kalan malzemeleri de aynı şekilde ekleyin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde ara sıra 160 derecede kürdan kontrol ederek 25 dakika pişirin, erken pişebilir dikkatli olun.
  3. Bu sırada kremasını hazırlıyoruz; Süt, un, şeker ve nişastayı bir kaba alın, karıştırın ve kabın altını açın. Orta ateşte ara ara karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ilave edin ve soğuduktan sonra krem ​​şantiyi ekleyin. Çikolata eklemeyecekseniz önce şeker miktarını biraz artırın.
  5. Kek ve krema soğuduktan sonra bir bardak, kase veya kalıp yardımıyla keki istediğimiz büyüklükte bölüyoruz.
  6. Önce keki biraz sütle ıslatıp kremayı sıkma poşeti ile yada kaşık yardımıyla ilave ediyoruz bu sayede istenilen boy ve porsiyonda kadife keklerimizi yapabiliyoruz afiyet olsun afiyet olsun kim deneyecek 💐

Kadife kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kadife
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

İnanılmaz resim tadı tiramisu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın