Kadim Tarif (Şifa Deposu)

Kara Lahana Tarifi, Kara Lahana Nasıl Yapılır?

Karadeniz’in yöresel bir bitkisi olan karalahana ve yemekleri çok sevilir.

Alzheimer’a, kansere, hastalıklara, kan dolaşımına faydalıdır. A, C, D vitaminlerini içerir.

Çorbalardan yemeklere, dolmalardan keklere kadar her yemekte kullanılır. Ekmek hamuru odun fırınında pişerken bile en alta karalahana yaprakları konur. Her ikisi de alev almaz ve lezzet katar. Tedavi için bile yenmeleri gerekir. Özellikle soğuk kış mevsimi sebzelerin en tatlı zamanıdır.

Bu yörede barbunya da pişirilirken yemeğe eklenir.

Ayrıca zeytinyağı ve meyilli uygulamayı da seviyorum. Yemek de lezzetli ve tatmin ediciydi.

Öncelikle bol su ile iyice yıkıyoruz. Büyük bir tencereye bol su koyun. Bir çay kaşığı tuz ekliyoruz. Kokusunu alabiliyor. Üç dakika kaynatıp çeviriyoruz. Yumuşamasın diye çıkarıp soğuk suda soğutuyoruz. Onu inşa ediyoruz.

Parmak kalınlığında kesiyoruz.

Sarımsak ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp tereyağ ve sıvı yağ karışımına atıyoruz. Üzerine salça ve isterseniz biraz pul biber koyuyoruz. Karahanlıları ekleyip birlikte kavurun. Üzerine gelecek kadar ılık su ekleyin. Kaynamaya başlayınca pilavı döküyoruz. Tuz atıp kısık ateşte pişiriyoruz.

Pişmeye yakın su ile açtığımız mısırları döküyoruz. 15 dakika pişirin ve kapatın.

İlk sıcaklığı çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın