Kadınbudu Köfte (Lezzetli – Sahne Fotoğraflı Anlatım)

Womanbudu Köfte Tarifi için,

İlk olarak soğanları ince ince doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.

Daha sonra 1/2 kg’dan 250 gr. Soğanlarla birlikte pişirin, biraz tuz ekleyip iyice kızartın ve pişen eti soğumaya bırakın.

Derin bir kaseye çiğ dana eti, pişmiş pirinç, baharatlar, tuz, 1 yumurta, maydanoz koyun ve iyice yoğurun.

Ardından haşlanan etleri ilave edip iyice karıştırın.

Başka bir kapta 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı unu iyice çırpın ve yumurta büyüklüğünde köftelerinizi alıp yumurta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.

Çubuk şiş veya kürdan yardımıyla bazen hav ile iyice ıslatın ve içi iyi pişer.

Daha sonra bir havluya alıp fazla yağını alıp servis yapın.

Kadınbudu Köfte hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın