Kafes tarifi

Trileçe tarifi malzemeleri

kek için:

  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

şerbet

  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 kutu krema
  • 5 yemek kaşığı şeker

Karamel hazırlamak için:

  • 7 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kutu krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Bir kafes tarifi nasıl çalışır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  2. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  4. Tavayı tereyağ ile yağlayıp keki içine dökelim.
  5. 180 derecede 40 dakika kadar pişirelim.
  6. Süt, krema ve şekeri bir kapta eritin.
  7. Pişen keki dilimleyip üzerine dökün.
  8. Karamel için kuru bir tencereye şekeri alıp iyice eritelim ve karamel rengine dönünce kremayı ekleyip iyice eriyene kadar karıştıralım.
  9. En son tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve kekimizin üzerine dökelim.
  10. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim. (Servis aşamasında benim gibi parlaması için hazır karamel ekleyebilirsiniz).

Resimlerle kafes tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Üçlü
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

elmalı rulo pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın