Bu tarifte çocuklarınız ve misafirleriniz için alternatif arayanlar için farklı tarifler hazırladım😊 Gelelim yapılışına;
Karton bardakta kek tarifimiz için 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserle 3 dakika çırpın. Köpürmeye başlayınca sütü, yağı ilave edin.
Son olarak un, bir paket kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu dikkatlice eleyip çırpalım.
Kek kıvamındaki hamurumuzu karton kaplara yerleştirelim (yarısından fazlasını koyalım).
Dikkatli olun lütfen!!! Bardaklarımızı yağlamayalım Kekimiz yağlanırsa yapışır.
Artık kek hamurumuzu bir karton bardağa fırına koyabiliriz.
160-170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. (20 dakika sonra kontrole başlayabilirsiniz, benimki 20 dakikada pişti. Somun sayısına göre pişme süresi uzayabilir)
Pişen kurabiyelerimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
Sıcak keklerimizin bardağını kenardan yırtıp keki çıkarabilirsiniz.
Daha sonra üzerini kesip düzeltelim, içini kaşıkla biraz oyalım.
Ekstra yapmak için 1 bardak sütlü çaya 1 paket krem şanti ekleyin ve koyulaşana kadar 5 dakika iyice çırpın, ardından sıkma torbasına koyun.
Oyduğumuz kekin boş yerine bir fıstık veya hindistan cevizi koyup krem şantiyi sıkarak şekil verelim.
Hindistan cevizi, fıstık veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Karton Bardak Kek servise hazır.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]