Kağıt Bardakta Mermer Kek Tarifi

Bir kağıt bardakta mermer kek yapmak için üç yumurta ve şekeri mikserle beyaza kadar çırpın.

Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar iyice çalkalayın.

Vanilyayı ekleyin ve 1 su bardağı un ekleyin ve karıştırın.

Kabartma tozu ve 1/2 su bardağı daha un eklenip karıştırılır.

Bu aşamadan sonra unun geri kalanı yavaş yavaş ilave edilir. O bir haç olacak. (2 bardak kullandım. Yumurtalarınız küçükse hamur daha az un alabilir.)

Ekmek 2’ye bölünür. 1 yemek kaşığı kakao eklenir ve iyice karıştırılır.

Kakao hamuru kalınlaştırdıkça biraz süt eklenir. (Hamur normal hamurla aynı olana kadar oluğu artırın.)

Aynı kalınlığa ulaşan hamur sırasıyla 1 yemek kaşığı sade ve 1 yemek kaşığı kakao tozu olmak üzere kağıt kaplara yerleştirilir.

Hamur 10 bardağa bölünür.

Dilerseniz üzerine ceviz veya damla çikolata serpebilirsiniz.

Bardaklar tepsiye dizilir.

170°C önceden ısıtılmış fırında benim fırınımda 40 dakika pişirin. pişirmek. Fırın farkı nedeniyle bakarak pişirme.

Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda kağıt bardaktan ilk sıcacık kurabiyelerinizi çıkarabilirsiniz.

Kenar ayarlanmışsa, bir bıçakla kenarı ayırın, ters çevirin ve hafifçe vurun. Kolayca çıkarmak isterseniz camı kesebilirsiniz.

Not: Kağıt bardakları yağlamaya gerek yoktur.

Kekinizin homojen olmasını istiyorsanız, tek püf noktası eşit miktarda normal hamur ve kakao elde etmektir. Biri çok kalın olursa kalın hamur dibe çöker ve desen yapılmaz.

Fırın 30 dk. açmayın. Daha sonra kontrollü olarak pişirin. Zaman değişebilir.

Kullandığım bardağın ölçüsü 200 ml, yumurtanın ölçüsü l, karton bardağın ölçüsü 170 ml.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın