Kahvaltı ve ikindi çayı için pamuklu hamur işleri

Kahvaltı ve çay için pamuk pasta malzemeleri

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yumurta (ikisinin sarısı ayrılmış)
  • 3 yemek kaşığı ghee veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet maya tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tal tuzu
  • Arzuya göre un (dikkatlice ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin)
Beş çay için kahvaltılık pamuklu hamur işleri nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Süt, su ve şekeri bir kaba alın, mayayı ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Unu dikkatlice ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz eğer hamur ele biraz yapışıyorsa unu eklemeyelim.
  4. Hamur mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  5. Hamur mayalandığında mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım.
  6. Bezenin ortasını elimizle açalım, iç harcı koyalım, kapatalım, elimizle hafifçe bastırarak ara ara koyalım.
  7. Maya tepsisi için bir dakika bekleyelim bu işlemi atlamayalım yoksa hamur kabarmaz.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kontrol olarak pişiriyoruz.
  9. Böreği fırından çıkardığımızda dinlendirelim, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Beş çay için kahvaltıda resimli bir pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “kahvaltıda pamuk börek, beş çay” yazısı çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın