Merhaba arkadaşlar sahur ya da kahvaltıyı sağlıklı ve besleyici yapmak istiyorsanız bunu hemen denemelisiniz.
Yumurtaları suda pişirelim, su kaynamaya başladıktan sonra yumurtaları beş dakika daha pişirmeye devam etmelisiniz. 5 dakikadan az kaynatılırsa yumurta sarısı düzgün pişmez ve cıvık kalır bu yüzden salatalarda kullanamayız. 5.6 dakikadan fazla kaynatsanız bile bu esnada yumurtalar fazla pişecek ve yumurtaların etrafındaki alan kahverengileşmeye ve grileşmeye başlayacak ve yumurtanın içindeki zararlı maddeler başlayacaktır.
Haşlanmış yumurtaları süzün ve soğumaya bırakın. Diğer yandan marul yapraklarını, naneyi ve maydanozu çıkarıp iyice yıkayalım. Ardından ince ince marul, nane ve maydanoz serpin.
Doğradığımız sebzeleri karıştırma kabımıza alıp tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Daha sonra yumurtaları dikkatlice soyun, ince dilimleyin ve yeşilliklerin üzerine bırakın. Daha sonra dilerseniz yumurtaların üzerine kimyon ve sumak serpebilirsiniz. Her zaman kahvaltıda veya sahurda ne yesem diye düşünenlerdenseniz bu salatayı da menünüze eklemeyi unutmayın.
afiyet olsun afiyet olsun deneyecek olanlara
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]