Kahvaltılık Mini Toplar – Benim Tatlı İkramlarım

İPUCU: Tüm malzemelerimiz sıcak olmalıdır.

İşe götürüp, çay veya kahvaltının yanında, zeytinde, biberde, peynirde (isterseniz içine küçük salam, sucuk veya sucuk serpebilirsiniz, nane sevmiyorsanız dereotu serpebilirsiniz, böylece afiyetle yiyebilirsiniz. ana tarifte değiştir), işte harika lezzetin sırrı geliyor.

Mini Top Kahvaltı Tarifi için önce yumurtalarımızı oda sıcaklığında çırpıyoruz ve oda sıcaklığındaki sıvı malzemelerimizi ekliyoruz.

3 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı sıvı yağ ve çırpıcıyı koyuyoruz. Daha sonra tuz (zeytin ve peynirin tuzu dikkate alınarak), kabartma tozu, 1 yemek kaşığı kuru nane, toz biber ve unu bir çırpma teli ile ekleyin.

Ardından mikserden çıkıp çekirdeklerinden ayırdığımız ve 2-3 parçaya böldüğümüz büyük bir kase zeytini, küçük parçalara ayırdığımız kırmızı biber ve küp küp doğradığımız peynirleri ilave ediyoruz. Şimdi mikseri bırakıp spatula yardımı ile karıştırıyoruz.

Çırpılan keki muffin kalıplarına bölüyoruz. Gazı kesmek için birkaç kez tezgaha vurduk.

160-170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kürdan kuru çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için kürdan kullanıyoruz ve pişiyor.

Fırından çıkarıyoruz çay veya ayranla daha güzel oluyor.

Kahvaltı Topları hazır.

Yapacak olanlara afiyet olsun.

NOT: 3 beden sipariş verdim 45 adet oldu dilerseniz aynı bedene küçültebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın