kahve soslu kek

Kahve soslu kek tarifi malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
  • iki buçuk su bardağı un

kahve sosu için

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kahve granülü
  • 1 su bardağı süt suyu

üzerine;

  • 1 çay kaşığı bitter çikolata parçaları
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
  • pasta süslemeleri

Kahve soslu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak kalıbı yağlayalım ve hamuru hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim. Hamurumuz için yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve suyu ekleyip çırpın.
  2. Ardından vanilya, kabartma tozu, kakao ve tarçını ekleyip tekrar çırpın. Unu azar azar ekleyip çırpın. En son fındıkları ilave edip silikon spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Kalıbımıza dökelim ve önceden ısıttığımız fırına verelim. 180°C fırında 170°C’de kızarana kadar ilk 15 dakika pişirin. 40-45 dakika sürer.
  4. Kahve sosu için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kek piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine sosu dökün. Sosun emilmesi için yarım saat bekleyin.
  5. Çikolatayı Marie banyosunda eritin, 2 yemek kaşığı sıvı krema ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kekin üzerine serpin. Üzerini süslemek için pasta süsleri de kullandım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Kullandığım su bardağı 250 ml’dir. 150 ml ölçülerinde bir fincan çay.

fotoğraflı kahve soslu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kahve
  • Kek
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

düğün pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın