Kahveli Islak Kek Yapılışı – Tatlılarım

Nemli Kahveli Kek Nasıl Yapılır?

Kendi ıslak tavamızı yaparken ilk olarak sosun tüm malzemelerini bir sos tenceresine alıp karıştırıyoruz ve kaynayana kadar ocakta tutuyoruz. Kaynayınca kenara alın ve soğumaya bırakın.

Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın, ardından sıvı karışımı ekleyin ve tekrar çırpın. Daha sonra kuru malzemeleri aynı anda ekleyip karıştırıyoruz, çırpmadan.

180°C önceden ısıtılmış fırında ayarları ters çevirerek pişiriyoruz. 15-20 dk. Daha sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

Bu sırada çikolatamızı benmari usulü eritip soğumaya bırakıyoruz.

Kremayı bir kaba alıp mikserle koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Kremsi bir kıvama gelince kenara alın.

Çikolatamız ilk sıcaklığına ulaştıysa kremaya çikolata ekleyip birbirimizi besliyoruz. Kremamız hazır.

Kekimiz pişince fırından alıp beş dakika bekletin. Bekleyip dilimliyoruz ve üzerine normal sosumuzu döküyoruz. Hemen çekecektir.

Kekimizi soğuduktan sonra kremamızı döküyoruz. Kek sert olmalı yoksa kremamız erir. Buzdolabında bekleterek krema çok sertleşecektir. Bence yatağa atmayın ve yumuşak yiyecekler yiyin 😋

Kahveli Islak Kek hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın