5 dakika. Hazırlanma zamanı
Özellikle sıcak yaz günleri ve akşamları serinlemeniz gerektiğinde evde kendi milkshake’inizi yapabilirsiniz. Bugün dondurmasız milkshake yapmak isteyenler için kakaolu dondurmasız milkshake tarifi paylaşıyorum. Kakaolu milkshake dondurmasız lezzetli bir alternatiftir. Şimdi eğlenelim.
İçerik Tablosu
Dersler
- 4 yemek kaşığı bal
- Yarım litre süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 kutu krema
- 1 poşet vanilya şekeri
Dondurma olmadan kakaolu milkshake tarifi
Süt ve kremayı karıştırıp buzluğa atın. 3-4 saat bekletin, ardından tamamen dondan çıkarın ve üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Tadına bakın, şeker miktarı damak tadınıza yetmiyorsa, sevdiğiniz miktarda bal ekleyin. Daha az şeker tercih ederseniz, istediğiniz aromayı elde edene kadar azar azar bal ekleyin. Bardaklara eşit şekilde paylaştırın.
Afiyet olsun.
kilit nokta
Farklı bir tat için hazır ve paketli kahve olarak satılan uzun ömürlü hazır kahvelerimizden birini hazırlama aşamasında malzemelerinize ekleyebilirsiniz.
Servis ederken çikolatayı rendeleyebilir, fındık veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Süt ve kremayı dondurucuda bekletecek vaktiniz yoksa malzemelere iki bardak buz ekleyerek blenderdan geçirebilirsiniz.
Blenderınıza zarar vermemek için buzu blender’da kırmadan önce blender’ınızın buz kırma özelliği olduğundan emin olmanızı, yoksa buzu biraz eritip ezerek blender’a atmanızı tavsiye ederim.
Milkshake yaparken kendinizi özgür hissedin. Malzemeleri damak zevkinize göre eklemekten çekinmeyin. Örneğin 1 muz, 8-10 adet donmuş çilek, bir tutam tarçın, 1 yemek kaşığı Nutella, fıstık ezmesi veya damla çikolata ile damak tadınıza göre bir milkshake yapabilirsiniz.
Milkshake’i buzlukta saklayabilir ve dilediğiniz kadar afiyetle yiyebilirsiniz.
Dondurma olmadan kakaolu milkshake tarifi modernizasyon
Kakaolu dondurmasız milkshake evimizin olmazsa olmazlarındandır. Yaz mevsiminin geldiği bu günlerde, ister istemez yine canımız çekti ve kendimizi bu leziz ikramla ödüllendirdik. Bu sefer süt krema karışımını bir gece buzlukta beklettim. Sabah çıkarıp buzdolabına koydum, buzun biraz çözülmesini bekledim. 2-3 saat sonra çok fazla çözülmedi ama konteynerden çıkarılıp robota aktarılabilecek bir noktaya geldi. Bıçakla parçalara ayırdım ve robota ekledim. Üzerine bal, kakao ve vanilya şekeri ekledim. En yüksek ayarda 2-3 kez 3-4 saniye, tekrar karıştırıp 3-4 saniye çekerek harika bir kıvam elde ettim. Gerçekten çok lezzetliydi ve yeni fotoğrafları aşağıya ekliyorum. Tarifimi deneyenlerin yorumlarını ve önerilerini bekliyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]