Kakaolu Kek Tarifi

Merhaba arkadaşlar. %100 lezzette sizi hayal kırıklığına uğratmayacak lezzetli pasta tarifleri arıyorsanız lütfen buraya gelin.

Kakaolu Kek Tarifine başlamadan önce büyük bir kapta kekin olması için gerekli olan kakao, kabartma tozu, vanilin ve 2,5 su bardağı unu süzüp karıştıralım. Tüm kek malzemelerinin ılık olmasına dikkat edersek kekimiz güzel kabaracaktır.

Yumurtaları çırpmaya başlamadan önce fırını 180°C’de açıp ısınmaya bırakalım. Bu sayede hamuru hazırladıktan sonra hem hamuru bekletmiş olacağız hem de kabartma tozunun bozulmasını önlemiş olacağız.

Kek harcı için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım ve mayonez kıvamını alana kadar çırpalım.

O halde sıvı yağı ve sütü ilave edelim, ardından 1 yemek kaşığı sodanın üzerine limonu ekleyip karıştıralım, yumurtalı karışımı çırpma teli ve mikser ile iyice karışana kadar dökelim.

Un karışımını bir çırpma teli ile yavaş yavaş su karışımına dökün. Bu dökmeyi en az 3-4 defa yapmaya özen göstermeliyiz ki hamurun havası çıkmasın.

Limon kabuğu rendesini ekleyin ve hamuru son kez karıştırın.

Kek kalıbının her iki tarafını sıvı yağ veya margarin ile yağlayın. Bol miktarda un serpelim ve kalıbı sallayalım ki un her yere değsin.

Önceden ısıttığımız fırına kekimizi koyalım. İlk 30 dakika. Fırın kapağını açmayın. 30 dk. Shikaho, çabalarımızdan vazgeçtik ve sonunda nehri geçen yola demir attık.

Kek piştiğinde, soğuyana kadar kapağı açık şekilde fırında bekletin.

Daha sonra dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.

Kakaolu kek istemiyorsanız kakao miktarı kadar un eklemeniz gerekir. Limon istemeyenler portakal veya mandalina kabuğu kullanabilirler. Ayrıca tüm kek tariflerinizde mutlaka kürdan testi yapın.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın