Önce krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpalım, ardından üzerine birkaç damla sıvı gıda boyası damlatalım.
İstediğimiz renge gelene kadar özen gösterelim ama yemeğin rengi fazlaysa acı bir tat veriyorsa az kullanın bence o zaman krem şantiyi buzdolabında bekletin.
Öncelikle tüm suyu bir kaba alalım.
Şekeri ekleyip çırpalım.
O halde kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım ve unu azar azar ekleyelim.
👉Dediğim gibi bardağın büyüklüğüne ve yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı artıp azalabilir.
Unu yavaş yavaş ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz, sulu ve kıvamlı olmayacak, kısık ateşte pişireceğiz.
Teflon tavaya koyduğunuzda kendi kendine yuvarlak olmalı, tavaya koyduğunuzda küçük delikler olduğunda çeviriyoruz ve bir iki dakika bekliyoruz.
Krepler buzdolabına ulaştığında krem şantiyi sıkma torbasına alın.
Bir gözleme alın, sıkın ve tekrar çırpılmış kremanın üzerine bir gözleme daha koyun ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]