Kalburabasti Tatlısı Tarifi, Kalburabasti Tatlısı Evde Nasıl Yapılır?
Geleneksel yemeklerimizden biri olan lezzetli kalburabasti yapıyoruz.
Önce suyu hazırlıyoruz
Bir tencereye su ve şekeri alıp karıştırıyoruz ocağa almadan önce ocağa alıp kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatıyoruz.
3-4 damla limon suyu ekleyin ve suyu soğumaya bırakın.
Sıcak bir kaba margarini koyup üzerine bir tatlı kaşığı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı irmik, bir yumurta, biraz tuz ekleyip elimizle eziyoruz.
Unu azar azar ilave edip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Elimizde varsa hamuru kalıp elek üzerinde veya rende veya delikli kevgir üzerinde açıyoruz.
Mandalinalardan küçük parçalar koparıp her yaptığımız kalıbın içine açıyoruz.
İçine ceviz koyup hamuru kapatıyoruz
Kapatılan kısmı az yağlanmış fırın tepsisinin altına alıyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Tatlıyı fırından çıkarıp 5 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve tatlının üzerine soğuk su dökün.
Su veren ızgara tuzu servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Örgü yufka tatlısı hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]